A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót, a fűszert (elhagyható, de én ezt a lángost fűszeresen szeretem) és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt és annyi langyos vizet amennyivel összeáll a tészta.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem ez a fánkszaggató) köröket szaggatunk ki a tésztából.
Megfogunk egy kört, kézzel kicsit széthúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk és ráillesztjük a tetejére. Nagyon alaposan körben, a töltelék mentén összenyomkodjuk és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.
Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk és töltjük.
Olajat forrósítunk egy magasabb falú edényben és lassú közepes lángon megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.
Fogyasztás előtt kissé hagyjuk hűlni, hogy elkerüljük az égési sérüléseket. Fogyasztáshor kínálhatunk mellé különböző mártogatósokat is.