Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött mini lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 teáskanál pizza fűszerkeverék (elhagyható)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál kefir
  • 1,5 dl langyos víz (a liszt minőségétől függően 1,5-2 dl is lehet)

Töltelék

  • reszelt sajt
  • szalámi vagy sonka
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a sót, a fűszert (elhagyható, de én ezt a lángost fűszeresen szeretem) és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt és annyi langyos vizet amennyivel összeáll a tészta.

Lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, a legnagyobb szaggatónkkal (nekem ez a fánkszaggató) köröket szaggatunk ki a tésztából.

Megfogunk egy kört, kézzel kicsit széthúzzuk, rátesszük a szalámit, kevés reszelt sajtot, majd egy másik korongot is kihúzogatunk és ráillesztjük a tetejére. Nagyon alaposan körben, a töltelék mentén összenyomkodjuk és a formát újra ráhelyezve levágjuk a felesleget, így egyformák lesznek végül a lángosaink.

Ugyanígy járunk el a többivel is addig, amíg el nem fogy minden tésztánk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk és töltjük.

Olajat forrósítunk egy magasabb falú edényben és lassú közepes lángon megsütjük a töltött lángosok mindkét oldalát.

Fogyasztás előtt kissé hagyjuk hűlni, hogy elkerüljük az égési sérüléseket. Fogyasztáshor kínálhatunk mellé különböző mártogatósokat is.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/toltott-mini-langos/