Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött párnácska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg burgonya (4-5 db közepes)
  • 1 kávéskanál instant élesztő
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 1 nagy doboz húskonzerv
  • 1 fej hagyma
  • só
  • bors
  • fokhagyma
  • oregánó

Elkészítése

A burgonyát megfőzőm melegen áttöröm.

A lisztben elkeverem az élesztőt, sót, majd hozzáadom langyosra hűlt burgonyát, 1 tojást, és a tejfölt. Alaposan összegyúrom, majd vékonyra nyújtom. Én kb. 10 cm átmérőjű pohárral szaggattam ki, de lehet nagyobb is. A hagymát megpárolom, majd beleöntöm a darált húskonzervet, a foghagymát és a fűszereket. Villával szétnyomkodom. A kivágott tészta egyik felére halmozok egy teáskanálnyit, majd ráhajtom a másik felét. Előmelegített sütőben megsütöm. 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/toltott-parnacska/