Elkészítése
A langyos hozzávalókból kézzel vagy a robotgép dagasztókarjával ruganyos tésztát dagasztunk. A tésztát műanyag tálba tesszük, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük. Gyorsabb módszerként használhatjuk a kelesztőtálat: tegyük be a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percre, majd hagyjuk bent még kb. fél órát, hogy megkeljen.
Miután a tészta megkelt, 16 részre osztjuk, és kis rudakat sodrunk belőle. Nem szükséges lisztezni a felületet, mert a tészta nagyon jól kezelhető. A rudakat félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd csiga alakban feltekerjük, a végeit pedig aláhajtjuk.
A kész formákat tejes tojássárgájával lekenjük, megszórjuk a kívánt magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon. Nem szükséges előmelegíteni a sütőt, a tészta közben is kelhet.
