Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Török zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos hozzávalókból kézzel vagy a robotgép dagasztókarjával ruganyos tésztát dagasztunk. A tésztát műanyag tálba tesszük, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük. Gyorsabb módszerként használhatjuk a kelesztőtálat: tegyük be a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percre, majd hagyjuk bent még kb. fél órát, hogy megkeljen. Miután a tészta megkelt, 16 részre osztjuk, és kis rudakat sodrunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.17.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A langyos hozzávalókból kézzel vagy a robotgép dagasztókarjával ruganyos tésztát dagasztunk. A tésztát műanyag tálba tesszük, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük. Gyorsabb módszerként használhatjuk a kelesztőtálat: tegyük be a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percre, majd hagyjuk bent még kb. fél órát, hogy megkeljen.

Miután a tészta megkelt, 16 részre osztjuk, és kis rudakat sodrunk belőle. Nem szükséges lisztezni a felületet, mert a tészta nagyon jól kezelhető. A rudakat félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd csiga alakban feltekerjük, a végeit pedig aláhajtjuk.

A kész formákat tejes tojássárgájával lekenjük, megszórjuk a kívánt magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon. Nem szükséges előmelegíteni a sütőt, a tészta közben is kelhet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Török
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is