Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Torta della nonna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg polenta (kukoricadara)
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 6 tojássárgája
  • 6 dkg vaníliaízű pudingpor vagy keménytő
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 2 citrom reszelt héja
  • enyőmag a tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és minimum 30 pecre hűtőbe rakjuk (ha nincs kéznél kukoricadara akkor használhatunk helyette lisztet).

Amíg pihen a tészta elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, cukorral, vaníliás pudinggal és a reszelt citomhéjjal. Folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük.

Egy 26 cm-es piteformát kivajazunk. A visszadermedt tésztát elfelezzük. Az egyik darabot kinyújtjuk és a formába rakjuk, figyelve arra, hogy az oldalára is kerüljön belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük. A tészta maradék részét olyan méretűre nyújtjuk, mint a piteforma.

Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet és a tetejére rakjuk a kinyújtott tésztát. Fenyőmaggal megszórjuk és 40 percig sütjük 180 fokos sütőben. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/torta-della-nonna-2/