Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túró töltelékes mini gombócok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 darab burgonya (héjában főzve)
  • 500 g finomliszt
  • víz
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só

A töltelékhez

  • 500 g túró
  • 1 tojás
  • cukor
  • 1 citrom héja
  • tejföl

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál olaj
  • 500 g zsemlemorzsa
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • cukor

Elkészítése

A főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és kevés vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.

A vizet felforraljuk, majd teszünk bele csipet sót és olajat.

Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk. Ízesítjük a túrót és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ne legyen a töltelék folyós, majd egy kávéskanálnyit teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.

Mikor forr a víz, akkor beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.

A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.

A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral vagy tejföllel, ki mit szeret.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turo-toltelekes-mini-gombocok/