A főtt burgonyát megtisztítjuk, majd krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és kevés vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.
A vizet felforraljuk, majd teszünk bele csipet sót és olajat.
Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk. Ízesítjük a túrót és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy ne legyen a töltelék folyós, majd egy kávéskanálnyit teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.
Mikor forr a víz, akkor beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.
A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.
A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral vagy tejföllel, ki mit szeret.