Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg túró 1 ek kristálycukor 1 cs vaníliás cukor 22 dkg liszt 6 g sütőpor 3 tojás 175 g tejföl csipet só fél citrom reszelt héja A sütéshez: 6 dl étolaj Tetejére: 1 cs vaníliás cukor 1 csapott ek porcukor A tálaláshoz: lekvár ízlés szerint Elkészítése: A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojás
  • 175 g tejföl
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Tetejére:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csapott ek porcukor

A tálaláshoz:

  • lekvár ízlés szerint


Elkészítése:

A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.

15 percet pihentetem a tésztát.

Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.

Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom a fánkokat. Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.

Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 4-5 percen belül készre sülnek.

Papírtörlőre szedem.

Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is