Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrófánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A sütéshez

  • kb. 0,5 liter olaj

Tálaláshoz

  • vaníliás porcukor (vagy fahéjas)
  • baracklekvár

Elkészítése

A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral, a sóval és a szódabikarbónával alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztát keverünk.

Egy serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Púpozott teáskanálnyi adagokat teszünk bele, és mérsékelt lángon, mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük körülbelül 6-7 perc alatt.

A kész túrófánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Vaníliás vagy fahéjas porcukorral meghintve, esetleg lekvárral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turofank-2/