Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg liszt 3/4 cs sütőpor 20 dkg tejföl 3 tojás 4 ek cukor 1 cs vaníliás cukor kicsi rum vagy rumaromából egy kevés Elkészítése: Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.11.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 3/4 cs sütőpor
  • 20 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kicsi rum vagy rumaromából egy kevés


Elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Ha híg maradnak adjunk hozzá még 1-2 ek lisztet, majd fél órát pihentessük, ha van időnk, de ez el is maradhat.

Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, de ne legyen forró, mert akkor megég a külseje, a belseje pedig nem sül át. Egy kanállal veszünk ki a tésztából, majd vizes kézzel formázzuk és beletesszük az olajba, de ne sokat, mert megnőnek!

Lassú tűznél, fedő alatt, gyakran forgatva szép pirosra sütjük. (Nekem ebből az adagból 12 darab lett.) Kissé meghintve porcukorral és baracklekvárral fogyasztottuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is