Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- 5 ek búzadara
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a cukrokkal, sóval, citromhéjjal kézzel összekevrjük, majd a túrót, lisztet és búzadarát is belekeverjük. A tojások felvert habját beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon (de az se baj, ha egy éjszakát pihentetjük.)
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére, kb 10 perc.
A zsemlemorzsát megpirítjuk és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel, fahéjjal, porcukorral megszórva tálaljuk.

