Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 2 tojás 4 ek búzadara csipet só 15 dkg zsemlemorzsa 1 ek étolaj 2 ek porcukor 2 dl tejföl 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 4 ek búzadara
  • csipet só
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk.

Ha a víz felforrt, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a forrásban lévő vízbe tesszük főni. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, és megforgatjuk benne.

Tálalásnál megszórjuk vaníliás porcukorral és meglocsoljuk langyos tejföllel.

[box style=”info”]Én mindig kicsit lágyabbra, gyengébbre hagyom a túrógombócot, mert így rezgősebb lesz a végeredmény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is