Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, 1 kanál étolajat, egy csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát és 3 kanál búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a tészta. Ezt fél órára félretesszük pihenni. Közben 3 kanál olajat felforrósítunk, és beleteszünk egy nagyobb bögre zsemlemorzsát, amit fél percig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, ízlés szerint, attól […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, 1 kanál étolajat, egy csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát és 3 kanál búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a tészta. Ezt fél órára félretesszük pihenni.

Közben 3 kanál olajat felforrósítunk, és beleteszünk egy nagyobb bögre zsemlemorzsát, amit fél percig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, ízlés szerint, attól függően, mennyire szeretjük édesen. Ezt még fél percig pirítjuk, majd félretesszük.

A gombócok elkészítése

Enyhén sós vizet teszünk fel forrósodni. Eközben hideg vizes kézzel kiformáljuk a gombócokat. Amikor a víz felforr, lassan beletesszük a gombócokat. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket, és megforgatjuk a cukros zsemlemorzsában.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp

Ha a tészta túl lazának tűnik, kevés búzadarát még hozzáadhatunk. Fontos alaposan vizezni a kezünket a formázásnál, mert így lesznek a gombócok szép formásak, és nem esnek szét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is