A tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, 1 kanál étolajat, egy csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát és 3 kanál búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a tészta. Ezt fél órára félretesszük pihenni.
Közben 3 kanál olajat felforrósítunk, és beleteszünk egy nagyobb bögre zsemlemorzsát, amit fél percig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, ízlés szerint, attól függően, mennyire szeretjük édesen. Ezt még fél percig pirítjuk, majd félretesszük.
A gombócok elkészítése
Enyhén sós vizet teszünk fel forrósodni. Eközben hideg vizes kézzel kiformáljuk a gombócokat. Amikor a víz felforr, lassan beletesszük a gombócokat. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket, és megforgatjuk a cukros zsemlemorzsában.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp
Ha a tészta túl lazának tűnik, kevés búzadarát még hozzáadhatunk. Fontos alaposan vizezni a kezünket a formázásnál, mert így lesznek a gombócok szép formásak, és nem esnek szét.