Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag túró
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál búzadara
  • só
  • zsemlemorzsa
  • kristálycukor
Túrógombóc

Elkészítése

A tojásokat villával felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, 1 kanál étolajat, egy csipet sót, 3 kanál zsemlemorzsát és 3 kanál búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a tészta. Ezt fél órára félretesszük pihenni.

Közben 3 kanál olajat felforrósítunk, és beleteszünk egy nagyobb bögre zsemlemorzsát, amit fél percig pirítunk. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, ízlés szerint, attól függően, mennyire szeretjük édesen. Ezt még fél percig pirítjuk, majd félretesszük.

A gombócok elkészítése

Enyhén sós vizet teszünk fel forrósodni. Eközben hideg vizes kézzel kiformáljuk a gombócokat. Amikor a víz felforr, lassan beletesszük a gombócokat. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket, és megforgatjuk a cukros zsemlemorzsában.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp

Ha a tészta túl lazának tűnik, kevés búzadarát még hozzáadhatunk. Fontos alaposan vizezni a kezünket a formázásnál, mert így lesznek a gombócok szép formásak, és nem esnek szét.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turogomboc-3/