Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával, a sóval és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A masszát 1-2 órát pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a masszából nedves kézzel kis gombócokat formázunk. A gombócokat a lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával, a sóval és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A masszát 1-2 órát pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját.

Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a masszából nedves kézzel kis gombócokat formázunk. A gombócokat a lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a víz felszínére nem emelkednek.

Közben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat lecsepegtetjük, és azonnal megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.

Tálaláskor a gombócokat porcukorral és fahéjjal megszórjuk, ízlés szerint tejföllel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is