Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 12 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • porcukor
  • fahéj
  • reszelt citromhéj

Elkészítése

A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával, a sóval és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A masszát 1-2 órát pihentetjük, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját.

Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a masszából nedves kézzel kis gombócokat formázunk. A gombócokat a lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a víz felszínére nem emelkednek.

Közben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat lecsepegtetjük, és azonnal megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.

Tálaláskor a gombócokat porcukorral és fahéjjal megszórjuk, ízlés szerint tejföllel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turogomboc-6/