Elkészítése
A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a csipet sóval, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Az egészet egyneművé dolgozzuk, majd lefedve fél órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.
A pihentetés után vizes kézzel közepes méretű gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd a gombócokat óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére (ez kb. 5-6 percet vesz igénybe). Szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.
Közben egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Frissen, porcukorral megszórva vagy tejföllel meglocsolva kínáljuk.
