Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a csipet sóval, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Az egészet egyneművé dolgozzuk, majd lefedve fél órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon. A pihentetés után vizes kézzel közepes méretű gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a csipet sóval, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Az egészet egyneművé dolgozzuk, majd lefedve fél órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.

A pihentetés után vizes kézzel közepes méretű gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd a gombócokat óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére (ez kb. 5-6 percet vesz igénybe). Szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.

Közben egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Frissen, porcukorral megszórva vagy tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is