Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 11 dkg búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A túrót egy tálban összekeverjük a tojásokkal, a csipet sóval, a búzadarával, a citrom reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Az egészet egyneművé dolgozzuk, majd lefedve fél órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.

A pihentetés után vizes kézzel közepes méretű gombócokat formázunk a masszából. Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk, majd a gombócokat óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére (ez kb. 5-6 percet vesz igénybe). Szűrőkanállal kiszedjük, és lecsepegtetjük.

Közben egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kész gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Frissen, porcukorral megszórva vagy tejföllel meglocsolva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turogomboc-7/