Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Túrógombóc málnával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével. Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe. Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére. A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.07.17.

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Elkészítése

A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.

Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.

Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.

A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.

A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.

Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.

Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is