Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc málnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gombóchoz

  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró
  • málna

A hempergetéshez

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

Az öntethez

  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.

Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.

Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.

A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.

A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.

Az öntet hozzávalóit kikeverjük.

A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.

Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turogomboc-malnaval/