A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd rátesszük a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítjuk. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórjuk porcukorral, alaposan összekeverjük és félretesszük.
A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrjuk, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a dara megpuhuljon.
A pihentetett masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és egy kanál segítségével óvatosan beletesszük a lobogó, sós vízbe.
1-2 perc után vigyázva megkeverjük. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.
A golyókat a cukros morzsára szedjük, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.
Körülbelül 1 dl meggyléhez hozzáadjuk a tejet és elkeverjük benne a pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre.
A meggyet a maradék levével felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverjük.
A gombócokat meglocsoljuk az öntettel és tálaljuk.