Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc meggyöntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóchoz

  • 250 g túró
  • 1 dl búzadara
  • 1 tojás
  • csipet só

Öntethez

  • 1 üveg meggybefőtt (töltősúly: 350 g)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tej

Morzsához

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítése

A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd rátesszük a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítjuk. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórjuk porcukorral, alaposan összekeverjük és félretesszük.

A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrjuk, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy a dara megpuhuljon.

A pihentetett masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és egy kanál segítségével óvatosan beletesszük a lobogó, sós vízbe.

1-2 perc után vigyázva megkeverjük. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.

A golyókat a cukros morzsára szedjük, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.

Körülbelül 1 dl meggyléhez hozzáadjuk a tejet és elkeverjük benne a pudingport, majd kézi habverővel csomómentesre.

A meggyet a maradék levével felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverjük.

A gombócokat meglocsoljuk az öntettel és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turogomboc-meggyontettel/