Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg túró
- 20 dkg búzadara
- 4 tojás
- 5-6 ek. kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaj
- zsemlemorzsa
A tejfölhöz:
- 4-5 dl tejföl (12%-os)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1-2 ek kristálycukor
- 1 ek méz
- 1/2 kk fahéj
Elkészítése:
A túrót áttörjük, elkeverjük a búzadarával, cukorral, sóval, a citromhéjjal és a tojások sárgájával. Egy órát pihentetjük hűtőben. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és elkészítjük a mézes-fahéjas tejfölt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a túrós-búzadarás masszába. Nedves kézzel gombócokat formázunk, kifőzzük és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
Még melegen, a hideg mézes-fahéjas tejföllel tálalva elfogyasztjuk.