Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrókrémmel töltött bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Túrókrém

  • 25 dkg túró
  • 1 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlé szerint)
  • tejföl
  • 1 citrom héja
  • 1 marék mazsola

Továbbá

  • 2 darab bagett (vagy 6 kifli)
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítése

Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit. Annyi tejföllel készítsük, hogy könnyen beletölthető legyen a bagettbe vagy kiflibe.

A bagettek két végét vágjuk le (én rögtön megeszem), majd osszuk három egyenlő részre. Ezután szedjük ki a belsejét és keverjük bele a túrókrémbe (ha emiatt száraznak tűnik a krém, adjunk hozzá még tejfölt).

Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, keverjük össze, majd alaposan mártsuk bele az üres bagetteket. Mindegyiket töltsük meg a krémmel és egy vajjal kikent hőálló jénaiba vagy tepsibe rakosgassuk egymás mellé.

Hagyjunk a krémből egy-két kanállal, keverjük össze ugyanannyi kanál tejjel és ezzel öntsük le a tepsibe rakott bagetteket vagy kifliket.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pont annyira sült meg (sütőfüggő!), hogy kívül enyhén ropogós, belül jó krémes maradt ez a finom desszert.

Jó étvágyat nektek!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turokremmel-toltott-bagett/