Elkészítése
Az élesztőt morzsoljuk össze, majd futtassuk fel egy teáskanál cukorral és négy evőkanál tejjel. A vajat olvasszuk fel. A liszthez adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tejet, a felolvasztott vaj felét, valamint az élesztőt. Dolgozzuk össze, és tegyük meleg helyre kelni. Keverjük össze a túrót, a tojást és a két féle cukrot. A barackot magozzuk ki és vágjuk négyfelé. A tésztát helyezzük nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Vágjuk 8-10 cm-es négyzetekre, és a közepükre tegyünk egy teáskanál túrós masszát és egy-egy barackszeletet, majd formáljuk gombócokká. A tetejüket kenjük meg a megmaradt vajjal, és fordítottan (fejjel lefelé) helyezzük őket egy kivajazott tepsibe. Kelesszük további 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük aranyszínűre.
Megjegyzés: Sokkal egyszerűbb a sütemény elkészítése, ha van saját barackunk a kertben. Egyébként a recept bármilyen befőttből vagy gyümölcsből elkészíthető.
