Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-barackos bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókA tésztához

  • 4 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg sárgabarack

Elkészítése

Az élesztőt morzsoljuk össze, majd futtassuk fel egy teáskanál cukorral és négy evőkanál tejjel. A vajat olvasszuk fel. A liszthez adjuk hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tejet, a felolvasztott vaj felét, valamint az élesztőt. Dolgozzuk össze, és tegyük meleg helyre kelni. Keverjük össze a túrót, a tojást és a két féle cukrot. A barackot magozzuk ki és vágjuk négyfelé. A tésztát helyezzük nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Vágjuk 8-10 cm-es négyzetekre, és a közepükre tegyünk egy teáskanál túrós masszát és egy-egy barackszeletet, majd formáljuk gombócokká. A tetejüket kenjük meg a megmaradt vajjal, és fordítottan (fejjel lefelé) helyezzük őket egy kivajazott tepsibe. Kelesszük további 15 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük aranyszínűre.

Megjegyzés: Sokkal egyszerűbb a sütemény elkészítése, ha van saját barackunk a kertben. Egyébként a recept bármilyen befőttből vagy gyümölcsből elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-barackos-bukta/