Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 2 dkg élesztő 2 dl tej 5 dkg margarin 1 marék cukor 1 ek búzadara 1 ek étolaj csipet só 2 tojássárgája Töltelék: 25 dkg túró 1 marék cukor 1 marék mazsola 2 csomag vaníliás cukor 1 ek búzadara 1 tojás Kenéshez: 1 tojás Szóráshoz: 1 ek porcukor Elkészítése: A tejet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 marék cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 ek étolaj
  • csipet só
  • 2 tojássárgája

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 1 marék cukor
  • 1 marék mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 tojás

Kenéshez:

  • 1 tojás

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor


Elkészítése:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.

Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.

Töltelék készítése:

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.

Összeállítás:

Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.

Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

[box style=”info”]A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is