Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 60 dkg túró
- 1 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- fahéj
- (mazsola)
- 1 tojás
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A hozzávalókat 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától. Egy kicsit ragacsosnak tűnik a tészta, de addig kell dagasztani amíg jó nem lesz. Robotgéppel is elvégezhetjük ezt a műveletet. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral, valamint a fahéjjal és tojással jól összekeverjük (van amikor a tojást kihagyom).
A tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és kb 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk és középen összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, hagyjunk köztük helyet, mert szépen megnőnek majd. Felvert tojással megkenjük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

