Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 25 dkg finomliszt 25 dkg rétesliszt kb 2,5 dl langyos tej 1 tojás csipet só 2,5 dkg élesztő 8 dkg olvasztott margarin 2 púpozott ek cukor Töltelék: 45 dkg tehéntúró 2 ek tejföl 2 ek búzadara kb 5 ek cukor (ízlés szerint) 1 csomag vaníliás cukor 1 maréknyi mazsola 1 tojás Tetejére: 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.04.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • kb 2,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 2 púpozott ek cukor

Töltelék:

  • 45 dkg tehéntúró
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek búzadara
  • kb 5 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 maréknyi mazsola
  • 1 tojás

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej


Elkészítése:

A kétféle lisztet egy mély tálba szórjuk és összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 ek tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkkal összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg felfut a kovászunk.

Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet, vagy tejet). Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, amíg duplájára nem nő.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót egy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, majd a felvert egész tojást és az egészet jól összekeverjük.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk fel.

A tésztára 1 ek túrókrémet teszünk, majd átlósan összefogjuk a tészta csücskeit és egyet csavarunk rajta. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de ne szorosan egymás mellé.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg melegszik, addig a tészta tetejét lekenjük a tejjel kevert tojássárgájával.

Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. A megsült és kihűlt batyukat porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is