Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el. A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.15.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el.

A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá.

A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, és egyforma, kb. 10×10 cm-es kis négyzetekre vágjuk.

A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. A tetejüket felvert tojással kenjük meg.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt kisütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával.

Porcukorral meghintve kínáljuk. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is