Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Először a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. A margarint kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ezután hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órán át kelesztjük. Töltelék elkészítése: Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.27.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. A margarint kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ezután hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órán át kelesztjük.

Töltelék elkészítése:

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az alapanyagokat összekeverjük, és ha robotgéppel dolgozzuk össze, a töltelék lágyabb és kellemesebb lesz, így finomabb batyukat kapunk.

Tészta formázása és sütése:

A megkelt tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére körülbelül egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát összehajtjuk, hogy batyu formát kapjunk.

A batyuk tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, hogy könnyen kiszedhetőek legyenek.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is