Elkészítése
Tészta elkészítése:
Először a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. A margarint kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ezután hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órán át kelesztjük.
Töltelék elkészítése:
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az alapanyagokat összekeverjük, és ha robotgéppel dolgozzuk össze, a töltelék lágyabb és kellemesebb lesz, így finomabb batyukat kapunk.
Tészta formázása és sütése:
A megkelt tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére körülbelül egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát összehajtjuk, hogy batyu formát kapjunk.
A batyuk tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, hogy könnyen kiszedhetőek legyenek.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

