Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túros batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 40 dkg túró
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Először a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. A margarint kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és kézzel összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ezután hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órán át kelesztjük.

Töltelék elkészítése:

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az alapanyagokat összekeverjük, és ha robotgéppel dolgozzuk össze, a töltelék lágyabb és kellemesebb lesz, így finomabb batyukat kapunk.

Tészta formázása és sütése:

A megkelt tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére körülbelül egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát összehajtjuk, hogy batyu formát kapjunk.

A batyuk tetejét tojásfehérjével megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, hogy könnyen kiszedhetőek legyenek.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-batyu-3/