Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját. Alaposan kidolgozzuk, először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztva a tészta szép hólyagos lesz, és elválik a tál falától. A tetejét étolajjal megkenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.20.

Hozzávalók

A nyújtáshoz

A lekenéshez

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját. Alaposan kidolgozzuk, először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztva a tészta szép hólyagos lesz, és elválik a tál falától. A tetejét étolajjal megkenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, összekeverve annak hozzávalóit. A muffin formát olajjal kikenjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát felül összefogjuk, és egyet csavarunk rajta. A tetejüket olajjal megkenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is