Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját. Alaposan kidolgozzuk, először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztva a tészta szép hólyagos lesz, és elválik a tál falától. A tetejét étolajjal megkenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, összekeverve annak hozzávalóit. A muffin formát olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát felül összefogjuk, és egyet csavarunk rajta. A tetejüket olajjal megkenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintve kínáljuk.
