Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája

A nyújtáshoz

  • finomliszt

A lekenéshez

  • 3 evőkanál étolaj

A töltelékhez

  • 30 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • mazsola
Túrós batyu

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját. Alaposan kidolgozzuk, először egy ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztva a tészta szép hólyagos lesz, és elválik a tál falától. A tetejét étolajjal megkenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen a tésztát duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, összekeverve annak hozzávalóit. A muffin formát olajjal kikenjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 12 négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe tölteléket teszünk. A tészta négy sarkát felül összefogjuk, és egyet csavarunk rajta. A tetejüket olajjal megkenjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral meghintve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-batyu-4/