Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott margarinnal, cukorral, sóval, a felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és a tojások […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.01.

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott margarinnal, cukorral, sóval, a felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.

A megkelt tésztát 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére teszünk a túrós töltelékből, majd felhajtjuk a négy sarkát, és kicsit összenyomjuk.

A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Lekenjük őket felvert egész tojással, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is