Elkészítése
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott margarinnal, cukorral, sóval, a felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A túrót kikeverjük a cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát.
A megkelt tésztát 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére teszünk a túrós töltelékből, majd felhajtjuk a négy sarkát, és kicsit összenyomjuk.
A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Lekenjük őket felvert egész tojással, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


