Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy kelt tésztát dagasztunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, 5 egyforma cipóra osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével vékonyan megkenjük olajjal. A kinyújtott lapokat egymásra helyezzük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.24.

Hozzávalók

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy kelt tésztát dagasztunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, 5 egyforma cipóra osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével vékonyan megkenjük olajjal. A kinyújtott lapokat egymásra helyezzük, majd egyben újra kinyújtjuk.

A nagy kinyújtott tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepébe teszünk egy adag cukorral és vaníliás cukorral kikevert túrót. A kockák sarkait összefogjuk, és az így kialakított kis batyukat tojással lekenjük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

Ez a túrós batyu kívül ropogós, belül pedig puha és krémes – tökéletes desszert vagy uzsonna. Jó étvágyat kívánunk!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is