Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy kelt tésztát dagasztunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, 5 egyforma cipóra osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével vékonyan megkenjük olajjal. A kinyújtott lapokat egymásra helyezzük, majd egyben újra kinyújtjuk.
A nagy kinyújtott tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepébe teszünk egy adag cukorral és vaníliás cukorral kikevert túrót. A kockák sarkait összefogjuk, és az így kialakított kis batyukat tojással lekenjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.
Ez a túrós batyu kívül ropogós, belül pedig puha és krémes – tökéletes desszert vagy uzsonna. Jó étvágyat kívánunk!

