Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor

Töltelék

  • 30 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukor

A tetejére

  • 1 db tojás
Túrós batyu kép

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, majd a többi hozzávalóval lágy kelt tésztát dagasztunk. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, 5 egyforma cipóra osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, és az utolsó kivételével vékonyan megkenjük olajjal. A kinyújtott lapokat egymásra helyezzük, majd egyben újra kinyújtjuk.

A nagy kinyújtott tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepébe teszünk egy adag cukorral és vaníliás cukorral kikevert túrót. A kockák sarkait összefogjuk, és az így kialakított kis batyukat tojással lekenjük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

Ez a túrós batyu kívül ropogós, belül pedig puha és krémes – tökéletes desszert vagy uzsonna. Jó étvágyat kívánunk!

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-batyu-6/