Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Túrós batyu II

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben cukorral. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belekeverjük a felfutott élesztőt és a tojást, végül a tejjel jól összegyúrjuk. 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.10.

A tésztához

Töltelék

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben cukorral.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belekeverjük a felfutott élesztőt és a tojást, végül a tejjel jól összegyúrjuk. 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni.

A kinyújtott tésztát kb. 10×10 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük a túrós tölteléket. A sarkokat összecsípjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Megkenjük felvert tojással is.

Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb. 40 perc alatt.

Míg sül a tészta, 1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 evőkanál cukorral, 1-2 kanál tejjel, és 1 csomag vaníliás cukorral.

Ha megsültek, tálra szedem őket, megporcukrozom, és bőven meglocsolom a tejfölös keverékkel. Ajánlom kipróbálásra, mert így nyakon öntve sokkal finomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is