Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben cukorral.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belekeverjük a felfutott élesztőt és a tojást, végül a tejjel jól összegyúrjuk. 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni.
A kinyújtott tésztát kb. 10×10 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük a túrós tölteléket. A sarkokat összecsípjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Megkenjük felvert tojással is.
Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb. 40 perc alatt.
Míg sül a tészta, 1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 evőkanál cukorral, 1-2 kanál tejjel, és 1 csomag vaníliás cukorral.
Ha megsültek, tálra szedem őket, megporcukrozom, és bőven meglocsolom a tejfölös keverékkel. Ajánlom kipróbálásra, mert így nyakon öntve sokkal finomabb.