Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós batyu II recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • só
  • 2 evőkanál kemény zsír
  • 3 dl tej

Töltelék

  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
Túrós batyu II

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben cukorral.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belekeverjük a felfutott élesztőt és a tojást, végül a tejjel jól összegyúrjuk. 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni.

A kinyújtott tésztát kb. 10×10 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük a túrós tölteléket. A sarkokat összecsípjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Megkenjük felvert tojással is.

Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb. 40 perc alatt.

Míg sül a tészta, 1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 evőkanál cukorral, 1-2 kanál tejjel, és 1 csomag vaníliás cukorral.

Ha megsültek, tálra szedem őket, megporcukrozom, és bőven meglocsolom a tejfölös keverékkel. Ajánlom kipróbálásra, mert így nyakon öntve sokkal finomabb.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-batyu-ii/