Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Túrós batyu Limara módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 3,2 dl tej 2,5 dkg élesztő 3 ek cukor 1 tojás 1 mk só 8 dkg olvasztott vaj Töltelékhez: 50 dkg túró 2 ek búzadara 1 cs vaníliás cukor 4 ek cukor, 1 citrom reszelt héja 10 dkg mazsola 2 tojás sárgája 1 tojás fehérje kemény habbá verve Elkészítése: Kevés cukros […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2016.06.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3,2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 tojás
  • 1 mk só
  • 8 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 ek búzadara
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek cukor,
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás fehérje kemény habbá verve


Elkészítése:

Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta többi hozzávalóját (a vaj kivételével). Jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele.

Ne ijedjünk meg, a vaj szépen beépül a tésztába. Letakarva félretesszük és duplájára kelesszük. Eközben összeállítjuk a tölteléket.

A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, búzadarát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a tojások sárgáját. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan keverjük a túróba.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk, melyek közepére halmozzuk a túrót. A négyzet négy sarkát középen összefogjuk és megtekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket további 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük.

Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni majd porcukorral meghintve már kínálhatjuk is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is