Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós béles recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez

  • 30 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • mazsola

A lekenéshez

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db tojás (felverve)
  • pici olaj

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tészta többi hozzávalóját, majd alaposan kidolgozzuk, amíg a massza hólyagos nem lesz, és el nem válik a tál falától. A tészta tetejét étolajjal lekenjük, a tálat lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket az összes hozzávaló összekeverésével. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 16 négyzetre vágjuk. A közepükre tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát felvert tojással lekenjük, és átlósan behajtjuk, hogy rátapadjanak.

A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-beles/