Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej (langyos )
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja
  • mazsola

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál tejföl

Elkészítése

A kézmeleg-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, de a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.

Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tésztánk, addig állítsuk össze a tölteléket. Ehhez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük ki alaposan.

A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a középre halmozzuk a tölteléket és összegöngyöljük.

Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.

Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-bukta/