Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Nagyi receptjei

Rétesek

Túrós-epres rétes szivarok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag réteslap 250 g túró 1 tojás 1 ek búzadara 1/2 citrom reszelt héja 50 g kristály cukor 1/2 tk Bourbon vaníliás cukor 300 g eper 80 g olvasztott vaj Sztori: Gyorsan elkészülő desszertek és sütemények a kedvenceim, hiszen annyi mindent bele gondolhatunk egy-egy finomságba, és annak elkészítésébe, már csak meg kell valósítani. Sokszor van, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.05.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 250 g túró
  • 1 tojás
  • 1 ek búzadara
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 50 g kristály cukor
  • 1/2 tk Bourbon vaníliás cukor
  • 300 g eper
  • 80 g olvasztott vaj


Sztori:
Gyorsan elkészülő desszertek és sütemények a kedvenceim, hiszen annyi mindent bele gondolhatunk egy-egy finomságba, és annak elkészítésébe, már csak meg kell valósítani.

Sokszor van, hogy felhalmozódnak a hűtőben az alap anyagok és mentő akcióként villám sütik, ételek születnek ez az eper-túró csúcstalálkozó, pont egy ilyen eset volt 😀

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy sütőedényt vajjal kikenünk.

A túrót szitán átpasszírozzuk, majd vaníliás cukorra és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a tojás sárgáját és a búzadarát. A tojás fehérjét a kristálycukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és pár szem kivételével apró darabokra vágjuk. Természetesen bármilyen gyümölcsöt használhatunk, akár befőttet is.

Egy konyharuhát egy kissé benedvesítünk, erre tesszük majd a réteslapokat. Olvasztott vajjal lekenünk egy lapot, megkenjük a túrótöltelékkel úgy, hogy a két szélén 1-1 üres sáv maradjon. Megszórjuk eperdarabkákkal, majd óvatosan feltekerjük és a sütőedénybe helyezzük. Így járunk el a többi réteslappal is, addig amíg a túró el nem fogy.

A tésztarudak tetejét olvasztott vajjal lekenjük és forró sütőbe tolva, ropogósra sütjük. Porcukorral megszórjuk és eperdarabokkal díszítjük.

Tejszínhabot, vanília sodót, vagy vanília fagyit kínálhatunk mellé.

Kötényeket felkötni! Alkossatok finomakat 😀

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is