Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Túrós és meggyes rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat mikróban megolvasztjuk, majd kihűtjük. Először elkészítjük a meggytölteléket. Igazából egy süthető meggypudingot készítünk. A meggybefőtett egy lábasba öntjük a levével együtt. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Rászórjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, citromlevet és ízlés szerint a fahéjat. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A túrós töltelékhez a túrót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Veronica
Beküldte: 2020.12.29.

Hozzávalók

T

MEGGYES RÉTES(6 rúd réteshez)

Elkészítése

A vajat mikróban megolvasztjuk, majd kihűtjük.

Először elkészítjük a meggytölteléket. Igazából egy süthető meggypudingot készítünk. A meggybefőtett egy lábasba öntjük a levével együtt. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Rászórjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, citromlevet és ízlés szerint a fahéjat.

Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A túrós töltelékhez a túrót áttörjük egy krumplinyomóval. Hozzákeverjük a tojássárgákat, cukrokat, csipet sót, reszelt citromhéjat, búzadarát és ízlés szerint fahéjat. Alaposan összekeverjük és jöhet is a töltés.

Egy konyharuhát bevizezünk és erre terítjük a réteslapokat. 1 réteslapot megkenünk hideg-olvasztott vajjal, majd ráteszünk még egy lapot, ezt is megkenjük. Megismételjük még 2 lappal, összesen 4 db lapot használunk fel 1 rúdhoz.

A legfelső réteslap felénk eső oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, kb 7-8 centis sávban. A zsemlemorzsára rákanalazzuk a tölteléket (a túrót 3 részre, a meggyzselét 6 részre osztjuk).

A széleit jobb és bal oldalon behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és vajjal megkenjük a tetejét. 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosra hűtjük, utána szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is