A vajat mikróban megolvasztjuk, majd kihűtjük.
Először elkészítjük a meggytölteléket. Igazából egy süthető meggypudingot készítünk. A meggybefőtett egy lábasba öntjük a levével együtt. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük. Rászórjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, citromlevet és ízlés szerint a fahéjat.
Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A túrós töltelékhez a túrót áttörjük egy krumplinyomóval. Hozzákeverjük a tojássárgákat, cukrokat, csipet sót, reszelt citromhéjat, búzadarát és ízlés szerint fahéjat. Alaposan összekeverjük és jöhet is a töltés.
Egy konyharuhát bevizezünk és erre terítjük a réteslapokat. 1 réteslapot megkenünk hideg-olvasztott vajjal, majd ráteszünk még egy lapot, ezt is megkenjük. Megismételjük még 2 lappal, összesen 4 db lapot használunk fel 1 rúdhoz.
A legfelső réteslap felénk eső oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, kb 7-8 centis sávban. A zsemlemorzsára rákanalazzuk a tölteléket (a túrót 3 részre, a meggyzselét 6 részre osztjuk).
A széleit jobb és bal oldalon behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és vajjal megkenjük a tetejét. 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Langyosra hűtjük, utána szeleteljük.