Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Túrós és szilvalekváros derelye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék elkészítése A túrót áttörjük, majd összekeverjük a felvert tojással és egy kevés sóval. Tészta elkészítése A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a vizet. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, ami se nem túl lágy, se nem túl kemény. A tésztát késsel kettévágjuk, kis cipókat formázunk belőle, és letakarva […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a felvert tojással és egy kevés sóval.

Tészta elkészítése

A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a vizet. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, ami se nem túl lágy, se nem túl kemény. A tésztát késsel kettévágjuk, kis cipókat formázunk belőle, és letakarva negyed órát pihentetjük.

Nyújtás és töltés

A cipókat enyhén lisztezett deszkán egyenként átdolgozzuk, folyamatosan forgatva, és az öklünkkel nyomkodva vékonyra nyújtjuk. A tészták egyikére sorban ráhalmozzuk a túrót, minimum két ujjnyi távolságot hagyva a kupacok között. A maradék helyre lekvárt teszünk. Óvatosan ráhelyezzük a másik tésztát, majd ujjunkkal lenyomkodjuk a kupacok közötti részeket. Ezt egy villa íves részével is megismételjük, hogy a tészták jól összetapadjanak, és elkerüljük a légbuborékokat.

Vágás és főzés

A betöltött derelyét derelyevágóval négyzetekre vágjuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük (külön a sós és lekváros derelyéket). Amikor a derelye feljön a víz felszínére, még kb. 3 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kimerjük, lecsepegtetjük, és külön-külön tálakba szedjük. Forró zsírral megöntözzük, tejfölt kanalazunk rá, megsózzuk, majd alaposan összerázzuk.

Sztori

Ha véletlenül marad másnapra, a derelye serpenyőben melegíthető. A lekváros változat enyhe pírt kap, és még élvezetesebb lesz az előző napi élmény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is