Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Túrós hajtóka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 5 részre osztjuk. Laponként elsodorjuk őket, majd közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot. Arra megy a túró negyede, amit elmorzsolunk a tésztán, meglocsoljuk tejföllel, 1 kanál étolajjal, és vigyázva a sóval kicsit azzal is meghintjük. A tészta széleit az ujjainkkal lenyomkodjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.15.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

Az alapanyagokat összegyúrjuk, hogy ne túl kemény, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 5 részre osztjuk. Laponként elsodorjuk őket, majd közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük az első lapot.

Arra megy a túró negyede, amit elmorzsolunk a tésztán, meglocsoljuk tejföllel, 1 kanál étolajjal, és vigyázva a sóval kicsit azzal is meghintjük. A tészta széleit az ujjainkkal lenyomkodjuk.

Így járunk el mind a 4 lappal. Az utolsó lapra nem kell túró, csak tejföl, étolaj és só. Még nyersen felszeleteljük a tepsibe, tetszés szerint, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is