Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 5 dl tej 12 dkg vaj 12 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 4 tojás sárgája 5 dkg élesztő 1 kg liszt fél citrom reszelt héja 1 kávéskanál só Töltelékhez: 75 dkg túró 10 dkg porcukor 2 dl tejföl 1 ek búzadara 1/2 citrom reszelt héja 1 cs vaníliás cukor Kenéshez: 1 felvert […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.05.03.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál só

Töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek búzadara
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor

Kenéshez:

  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd beleütjük a tojás sárgákat és belekeverjük az élesztőt is. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a citrom héjat, hozzáadjuk a sót, illetve a tejes keveréket. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, jó krémesre.

A tésztát két cipóra osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk egy sávban a töltelék felét. A tészta mindkét oldalát bevagdossuk, úgy két cm-nyi távolságra. A tetejéről indulva a töltelékre hajtunk egy csíkot jobbról, majd balról is. Így haladunk lefele és takarjuk be a kalácsot. A másiknál is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kalácsokat, majd fél órát kelesztjük.

Felvet tojással lekenjük a rudakat és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is