Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Túrós kelt pillangó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkel élesztőt, a tojásst, olajat és sima tésztát dagasztunk belőle. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.02.02.

A tésztához:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, a megkel élesztőt, a tojásst, olajat és sima tésztát dagasztunk belőle.

A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük.

A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. Trapéz formákat vágunk belőle és a trapézokba egy fakanál nyelével benyomjuk a közepét.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejét és 20 percig hagyjuk pihenni.

190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is