Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós kelt pillangó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 kiskanál só
  • 70 ml olaj

A krémhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 citrom héja
  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, a megkel élesztőt, a tojásst, olajat és sima tésztát dagasztunk belőle.

A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A krémhez a túrót, tojást a margarinnal, porcukorral, citrom reszelt héjával, a búzadarával krémes állagúvá keverjük.

A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk és a tölteléket rákenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. Trapéz formákat vágunk belőle és a trapézokba egy fakanál nyelével benyomjuk a közepét.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejét és 20 percig hagyjuk pihenni.

190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/turos-kelt-pillango/