Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rétesek

Túrós kelt rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós kelt rétes egy házias sütemény, amelyet a puha tészta és a krémes túró töltelék tesz ellenállhatatlanná. Elkészítése nem bonyolult, mégis ünnepi hangulatot varázsol az asztalra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Tészta:

Töltelék:

Locsolás

Elkészítése

Töltelék:

A túrót keverjük össze a cukorral és a tojássárgákkal, majd tegyük félre.

Tészta:

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. A felfutott élesztőt a liszttel, tojással, zsírral, tejföllel, a maradék tejjel, cukorral és csipet sóval gyúrjuk össze. Lágy tésztát dagasszunk, majd osszuk két részre. A tésztát kenjük meg langyos zsírral, takarjuk le és pihentessük fél órán át.

Formázás:

A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra. Locsoljuk meg langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a túrós töltelékkel. Csavarjuk fel és a tetejét is kenjük le langyos zsírral. Hagyjuk még fél órát kelni.

Sütés:

A rétest 180 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 perc alatt aranybarnára. Langyosra hűlve szeleteljük és kínáljuk.

Tipp:

A túrós tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy reszelt citromhéjjal. Ha édesebben szeretjük, a tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is