Elkészítése
Töltelék:
A túrót keverjük össze a cukorral és a tojássárgákkal, majd tegyük félre.
Tészta:
Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos-cukros tejben. A felfutott élesztőt a liszttel, tojással, zsírral, tejföllel, a maradék tejjel, cukorral és csipet sóval gyúrjuk össze. Lágy tésztát dagasszunk, majd osszuk két részre. A tésztát kenjük meg langyos zsírral, takarjuk le és pihentessük fél órán át.
Formázás:
A megkelt tésztát nyújtsuk ki vékonyra. Locsoljuk meg langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a túrós töltelékkel. Csavarjuk fel és a tetejét is kenjük le langyos zsírral. Hagyjuk még fél órát kelni.
Sütés:
A rétest 180 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 perc alatt aranybarnára. Langyosra hűlve szeleteljük és kínáljuk.
Tipp:
A túrós tölteléket gazdagíthatjuk mazsolával vagy reszelt citromhéjjal. Ha édesebben szeretjük, a tetejét sütés után megszórhatjuk porcukorral is.

